Corfu Stad

Op zoek naar een zonnige vakantiebestemming? Dan is Corfu de juiste plek. De hoofdstad, Corfu Stad is het bruisende middelpunt van dit Griekse eiland.

Voor ieder wat wils

Corfu stad

In Corfu Stad, ook wel Kerkyra genaamd, zul je je niet gauw vervelen. Voor cultuurliefhebbers zijn het oude en het nieuwe fort, allebei aan een kant van de stad, een aanrader. Daartussen ligt een wirwar van smalle straatjes met kleine, toeristische winkeltjes. En op de Esplanade, het plein aan de haven en aan de voet van het oude fort, is er aan het einde van de dag een bruisend avondleven.

Direct onder Corfu stad ligt het schiereiland Análipsis. Wie zin heeft in een leuke wandeling kan dit schiereiland aflopen tot het onderste puntje, waar het bekende Vlachernaklooster en Pontikonissi liggen die op bijna elke ansichtkaart staan. Je kunt ook bovenin op het schiereiland blijven, waar het kleine maar ook het enige fatsoenlijke strand van Corfu stad ligt: Mon Repos. Het gelijknamige slot dat er pal naast ligt is ook zeker een bezoekje waard, al is het maar vanwege het idyllische park dat erbij hoort met resten van een tempel uit de oudheid.
Uitvalsbasis

Corfu Stad is tevens de ideale uitvalsbasis om ook de rest van het eiland te ontdekken. Ontdek het natuurschoon en juweeltjes van stranden en baaien in het noorden en zuiden van het eiland. Of blijf iets dichter bij Corfu Stad en pak de bus naar de badplaatsen Kontokáli, Gouvia en Dassia. Tot slot nog een aanrader: het Achillion. Een prachtige plek waar onder andere keizerin Sissi een periode vertoefde.

Kortom, Corfu Stad heeft alle ingrediënten voor een vakantie om nooit te vergeten!