Duiken Corfu

Corfu DuikenDuiken Corfu een ware beleving

Corfu is een onderdeel van de zogenaamde Ionische Eilanden. Corfu is gelegen in het noordwesten van Griekenland. Het eiland ligt aan de Adriatische zee ten oosten van Italie. Corfu heeft veel te bieden o.a duiken. Laat je verrassen door de mooie onderwater wereld van Corfu.

Duiken in Corfu wat kan je verwachten

Als je op Corfu gaat duiken dan ligt de nadruk meer op de mooie rotsformaties, en het ontdekken van de wrakschippen die her en der verspreid liggen in de zee. Het zicht onderwater is zeer goed. Je kunt tot50 meter kijken. Je zal qua zeedieren vooral kunnen genieten van octopussen, zeesterren en inktvissen.

Ook kun je de riffen van Corfu ontdekken. Deze kun je aan de westzijde van het eiland vinden. Het ligt niet heel ver van de kust vandaan en het is ook maar 15 meter duiken. In het zuidoosten van het eiland vind je een wat kalmere zee en zijn er meer ondiepe stukken te vinden in het water.

De beste tijd om te gaan duiken is in de lente en in de herfst. Dit omdat de wateren dan lekker opgewarmd zijn, en omdat overgrote deel van de toeristen dan al weg zijn.
Duiken Corfu

Wat je gezien moet hebben

  • Ga je voor de eerste keer duiken dan is het Akoli rif een zeer geschikte locatie.
  • Ga op onderzoek uit op het wrakschip afkomstig uit de tweede wereldoorlog. Deze is op 12 januari 1945 gezonken is nadat het bezig was met zoeken naar mijnen. Het eerste wat je zult vinden tijdens je duiktocht is de romp van het schip. De andere delen liggen dieper en verder in de zee.