Zonvakantie Corfu

zonvakantie corfuEen zonvakantie in Corfu; dat vergeet je nooit

Het Griekse eilandje Corfu is een geliefde plek onder toeristen. Een zonvakantie naar Corfu staat dan ook bij menig persoon aangeschreven als de perfecte zonvakantie. Naast schitterende bezienswaardigheden heeft Corfu in de zomer ook nog eens heerlijk warm weer. Corfu heeft voor ieder wat wils!

Het klimaat

Corfu heeft een Mediterraans klimaat. Dit betekent dat het in de wintermaanden koud en nat is. Maar in de zomermaanden is het schitterend weer met uitschieters tot boven de 40 graden, de zomers zijn in vergelijking met de winters erg droog. De wintermaanden zijn dus over het algemeen niet geschikt voor een zonvakantie. De zomermaanden bieden echter schitterend weer, wat deze periode uitermate geschikt maakt voor een zonvakantie.

Het eiland

Corfu wordt ook wel één van de mooiste Griekse eilanden genoemd. Dit heeft Corfu te danken aan zijn schitterende helderblauwe zee, gezellige sfeer en adembenemende natuur. Op Corfu zijn vele oude dorpjes te vinden waar je écht de Griekse sfeer kan proeven.

Naast de schitterende omgeving staat Corfu ook bekend om zijn vele winkelstraatjes. In Corfu-Stad zijn veel winkels, restaurants en terrassjes te vinden. Betalen gebeurt in Corfu, net als in de rest van Griekland, met de Euro. Naast het moois wat Corfu te bieden heeft is het ook de moeite waard om tijdens uw zonvakantie in Corfu een bezoekje te brengen aan de omringende dorpjes.
corfu zonvakantieWat te doen tijdens de vakantie

Vervelen zult u zich niet tijdens uw zonvakantie in Corfu. Er is genoeg te doen op het eiland en er zijn genoeg excursies om aan deel te nemen. Tevens is het mogelijk om zelf Corfu te ontdekken door een auto of scooter te huren, op deze manier kunt u zelf de schoonheid van Corfu ontdekken. Vervelen zult u zich in iedergeval niet tijdens uw vakantie!