Angelokastro

Angelokastro corfuHet Angelokastro in Kerkyra is een kasteel gebouwd in de 13e eeuw. Het kasteel, waarvan de naam ‘het kasteel van de engelen’ betekend, is gebouwd op een steile rots boven de zee. Het kasteel is nog in redelijke goede staat gezien de leeftijd.

Geschiedenis

Het Angelokastro in Kerkyra was één van de belangrijkste verdedigingspunten in Corfu. Vroeger werd het Angelokastro gebruikt om de omgeving in de gaten te houden. Het kasteel werd tevens ook gebruikt om waarschuwingen te verzenden bij gevaar. De verdedigers konden vanaf het kasteel, wat redelijk hoog ligt met zijn 300 meter boven zeespiegel, goed de omgeving in de gaten gehouden. Bij gevaar werd er door middel van lichtsignalen aangegeven dat er een vijandelijke aanval op komst was.

De bouwers van het Angelokastro hebben, in de hoop extra bescherming te krijgen, een extra kapel gebouwd in het kasteel. Deze kapel is gewijd aan de twee engelen Michaël en Gabriël. De restanten van deze kapel zijn nog steeds te zien als je het Angelokastro bezoekt.

De wandeling

De weg naar het kasteel is prima te belopen. De wandeling naar boven duurt niet lang. Een asfaltweg leidt naar de voet van de berg. Vanaf dat punt is het nog zo’n 15 minuten lAngelokastroopen via het voetpad. Eenmaal boven aangekomen heb je een schitterend uitzicht over het eiland en alles eromheen.
De Griekse regering is in 1997 begonnen met een grote opknapbeurt. Het fort was daarom in die tijd niet altijd te bezoeken, maar dit is gelukkig niet meer het geval! Het fort is tijdens het zomerseizoen elke dag geopend, behalve de maandag. Tot 3 uur ‘s middags heb je de tijd om het Angelokastro in Kerkyra te bewonderen.