Scooter huren Corfu

Corfu is een eiland dat zich goed leent om per scooter te verkennen. Er zijn meerdere verhuurbedrijven waar je een scooter kunt huren op Corfu. Genoeg keuze dus. De bezienswaardigheden op Corfu liggen nooit ver van je bestemming en is dus prima te doen met de scooter. Dus spring op je scooter neem een tasje met picknickspullen mee en je beleeft een mooie dag.

Waar op letten als je een scooter huurt?

Om een scooter te huren op Corfu dien je een geldig bromfietscertificaat of een Nederlands rijbewijs te hebben. Dit geldt voor een scooter tot 50cc. Voor een scooter met meer dan 50cc heb je een geldig B rijbewijs nodig. Let dus goed op, een scooter tot 50cc heeft een kenteken met 2 letters en 4 cijfers. Een scooter met meer dan 50cc heeft 3 letters en 3 cijfers.
Op Corfu is het dragen van een helm verplicht. Er wordt hier veel op gecontroleerd en de boete voor het niet dragen van een helm is hoog.
Als je een scooter huurt op Corfu let dan goed op dat er een All Risk verzekering bijzit. De helm zit vaak bij de prijs in. Een richtprijs voor het huren van een scooter op Corfu is ongeveer 50 euro voor 3 dagen inclusief All Risk verzekering en een helm.

Waar kan je heen met de scooter

Met de scooter kun je mooie standen en baaitjes ontdekken, waar je anders niet zou komen. Ook kan je hiermee een van de vele stadjes bezoeken en heb je geen last met parkeren. Je sleutel uit het contact halen is voldoende. Je hoeft niet bang te zijn dat je scooter gestolen wordt.