Snorkelen Corfu

Snorkelen CorfuCorfu is een Grieks eiland en ligt ten noordwesten van het Griekse vaste land. De makkelijkste manier om op Corfu te komen, is per vliegtuig. Toch kun je via Italiƫ dit Griekse eiland ook bereiken met de auto of de boot. Corfu is een fantastisch eiland, ideaal voor een relaxte zonvakantie. Voor de liefhebbers van een wat actievere vakantie, is snorkelen bij Corfu een echte aanrader.

Snorkelen bij Corfu

Wie wil snorkelen bij Corfu kan een keuze maken uit verschillende plaatsen die rondom het eiland verspreid liggen. Hierdoor kun je elke snorkelplaats snel en makkelijk bereiken. Het mooiste gebied om te snorkelen is bij de rotsen langs de kust. Je kunt het beste snorkelen langs de rotsachtige noordkust van Corfu. Agios Georgios is de plaats waar zowel duikers als snorkelaars hun hart op kunnen halen. Over het algemeen is het in de maanden juli en augustus prima vertoeven in het water zonder wetsuit. Toch is het in sommige gebieden erg koud en is een wetsuit wel aan te raden, bijvoorbeeld in ‘La Grotta’ in Paleokastritsa. Rondom Corfu zul je tijdens het snorkelen de meest prachtige vissen en grotten tegenkomen.
Klimaat

Corfu snorkelen

De zomers op Corfu zijn warm tot heet en de winters zijn koel, maar wel zeer aangenaam. De beste periode om te snorkelen bij Corfu is van eind april tot half oktober. Eind mei is het zeewater nog behoorlijk koel, maar het water warmt snel op. De temperaturen van het zeewater zijn dan eind juni zeer aangenaam.
Vanaf juni neemt de kans op neerslag ook aanzienlijk af. De keren dat het regent zijn het vaak hevige, maar korte buien.