Wandelen Corfu

wandelen corfuWandelen op Corfu is een echte aanrader. In de binnenlanden heeft Corfu een rijke flora en fauna en hier is het nog niet zo toeristisch. In het voorjaar is het hier schitterend. Alle planten en bloemen staan dan in bloei. Er zijn wandelmogelijkheden voor zowel beginners als gevorderden.

De beste wandel periodes

Wandelen op Corfu kun je het beste doen in de maanden mei, juni, september en oktober. In mei en juni is het heel groen op het eiland. Er zijn dan veel bloeiende planten en bloemen. In deze twee maanden is de temperatuur ook nog niet te hoog. In de zomer is het te warm voor lange wandeltochten. Het najaar is weer geschikt, omdat het dan niet meer zo warm is.

Wat mee te nemen onderweg

Voor het wandelen op Corfu dien je je wel voor te bereiden. Zorg dat je zonnebrand en een hoed of pet mee hebt. Kleding met lange mouwen en een lange broek zijn aan te raden. Zo kun je niet verbranden en raak je niet oververhit. In de gebieden met hogere begroeiing beschermt het je ook tegen insectenbeten. Zorg er ook voor dat je genoeg water meeneemt.
Wandeltochten

Corfu wandelen

Je kunt wandeltochten opvragen bij de lokale bewoners. Zij weten vaak de mooiste routes.
Ook kun je je thuis al voorbereiden door een wandelgids voor Corfu te kopen. Hier staan ongeveer 51 routes in. Genoeg keuze dus. Dit zijn routes voor beginners en voor gevorderden. De routes voor gevorderden zijn veelal in het noorden van Corfu in het bergachtige landschap.
De langste wandelroute op Corfu is de Corfu Trail. Deze route kun je alleen wandelend afleggen en is 222 kilometer wandelen. Hier doe je ongeveer twee weken over. Je kunt deze route ook gedeeltelijk wandelen.