Weer Corfu

Weer corfuKlimaat

Door het Mediterraanse klimaat kunnen de temperaturen en het weer in Corfu erg wisselen. In de zomer kan het warmer dan 40 °C worden en de winters kunnen erg koud zijn. Over het algemeen zijn de winters echter mild.

Het weer in Corfu door de maanden heen

In maart begint de zon meer te schijnen, maar kan het nog steeds erg koud zijn. Het waait nog veel, maar toch zijn in maart vaak de eerste mensen in de zee te vinden.
In april gaat het minder regenen en de bloemen en bomen gaan bloeien. Over het algemeen kent Corfu in deze periode voornamelijk heerlijk lenteweer, maar het kan ‘s nachts nog vriezen.

In mei begint het weer in Corfu te veranderen. Het wordt dan warmer, zonniger en de kans op neerslag neemt af. Rond deze periode komen de meeste toeristen naar Corfu.

In juni begint de echte zomer. Je kunt je tijd nu lekker aan het strand doorbrengen. In juni is het nog niet heel druk in Corfu. De meeste toeristen bezoeken Corfu in juli en augustus, waarin het meestal erg warm is. Vaak zorgt de Maestros, een stevige wind die uit het noordwesten komt, voor fijne verkoeling.
Corfu weerOok in september is het weer in Corfu vaak nog erg mooi. Het is lekker warm en er staat veel minder wind dan in juli en augustus. De nachten beginnen koeler te worden en in oktober worden ook de dagen korter.

De temperatuur begint te dalen in november. De kans op neerslag neemt steeds meer toe. In december kan de temperatuur in het zuiden van Corfu nog altijd boven de 20 °C komen, maar er waait vaak een koude wind. Ook in januari is het koud, regenachtig en staat er veel wind. In februari begint het alweer wat warmer te worden.