Stranden Corfu

De mooiste stranden van Corfu

Laat je verrassen door het mooie eiland Corfu, en zijn mooie idyllische stranden. Het eiland heeft veel te bieden op toerismegebied, en de stranden horen hier zeker bij, laat je verrassen door de mooie witte stranden van Corfu en de heldere blauwe zee.

Van Paleokastritsa strand tot Glyfa strand

Stranden van Corfu op een rijtje:

  • Stranden corfuHet strand van Paleokastritsa: Dit is het bekendste strand van Corfu. Paleokastritsa zelf is een pittoresk dorpje. Het parelwitte strand is 26 km lang langs de noordwestkust gelegen. Het strand ligt aan de west kust van Corfu. Goed bereikbaar vanaf Corfu Stad.
  • Agios Gordios: Is een druk bezocht strand die vaak overvol zit. Dit komt doordat het bekende Pink Palace Hotel elk jaar veel Canadese en Amerikaanse studenten trekt. Het strand van Agios Gordios ligt verscholen tussen de optrekkende kustlijnen.
  • Glyfada: Is een mooie zonovergoten strand, die omringd word door kliffen en rotsen. Het strand beschikt over verschillende faciliteiten zoals watersport mogelijkheden en verschillende winkeltjes.
    Het bied verschillende accomodaties zoals watersport en winkeltjes.  • Myrtiotisa: Hier moet je er rekening mee houden dat er ook een nudistenplek aanwezig is op 1 van de stranden die zich hier bevinden. Het strand met de stenen trap naar beneden is een nudistenstrand.
  • Nissaki: Is één van de kleinste stranden die je op Corfu kunt vinden, ook is het een erg schoon strand. Erom heen kun je veel kleine restaurantjes vinden waar je kunt genieten van de delicatessen die Corfu te bieden heeft. De zee is hier zo helder dat je ook van de onderwaterwereld kan genieten.
  • Issos: Een erg lang strand in de buurt van het bekende Korrision meer. Door de sterke stroming is het strand ideaal voor kitesurfers.